Elektriciteit en warmte dankzij de brandstofcel!

Brandstofcel-verwarmingsketel Vitovalor 300-P

De nieuwe Vitovalor 300-P brandstofcel-verwarmingsketel is de perfecte energiecentrale voor de moderne eengezinswoning. Dit systeem combineert warmte- en elektriciteitsproductie op de allerkleinste oppervlakte. Dit systeem is voor nieuwbouw alsook voor renovatieprojecten uitermate geschikt. Het voordeel bij renovatieprojecten is dat de brandstofcel ook een goed rendement behaalt wanneer men aansluit op de huidige afgiftesystemen.

Innovatieve techniek voor de opwekking van stroom en warmte

De Vitovalor 300-P brandstofcel-verwarmingsketel bestaat uit twee eenheden: de brandstofcelmodule en de piekbelastingsmodule met geïntegreerde gascondensatieketel, een buffervat voor verwarmingswater en een warmwaterboiler, alsook de hydraulica, sensoren en regeling. De eenheden zijn compact, volledig compatibel en nemen samen een installatieoppervlakte van slechts 0,65 m² in.

Compacte oplossing voor eengezinswoning

Met zijn 20 kW biedt de Vitovalor 300-P voldoende thermisch vermogen om de totale warmtebehoefte van een eengezinswoning te dekken. De overdag maximaal geproduceerde elektrische energie van 15 kWh volstaat voor de basisbehoefte van een huishouden. De geïntegreerde gascondensatieketel wordt automatisch extra ingeschakeld wanneer de via de brandstofcelmodule geproduceerde warmte niet volstaat, bijvoorbeeld tijdens de piekuren of wanneer in een korte tijdspanne veel warm water nodig is.

Beproefd en betrouwbaar: technologie van Viessmann en Panasonic

Zoals bij alle Viessmann-innovaties krijgen betrouwbaarheid en een lange levensduur ook bij de nieuwe brandstofcel-verwarmingsketel de hoogste prioriteit. Daarom wordt in de micro-WKK-module een beproefde brandstofcelmodule van Panasonic gebruikt. Viessmann heeft deze brandstofcel, die zich in Japan al tienduizenden malen heeft bewezen, ingebouwd in een perfect afgestemd verwarmingssysteem met gascondensatieketel, warmwaterboiler en regeling.

Aardgas: de ideale partner van de brandstofcel

De energieleverancier van de brandstofcel is waterstof, het element dat het vaakst voorkomt in de natuur en deel uitmaakt van alle organische verbindingen. Ook aardgas bestaat naast koolstof uit waterstof. In zuivere vorm komt waterstof echter niet in de natuur voor. Daarom wordt het waterstof in de Vitovalor 300-P uit het aardgas gewonnen. Een logische combinatie, want uiteindelijk is aardgas de meest emissiearme fossiele brandstof. Naargelang de behoefte kan de Vitovalor 300-P ook met E- of LL-gas gebruikt worden.

Een extra hulp: de zelflerende energiemanager

De brandstofcel-verwarmingsketel wordt gevoed met warmte en maakt optimaal gebruik van de energie. De geïntegreerde energiemanager kan de nodige zaken aanleren en reageert op uw persoonlijke noden. Met andere woorden: hij schakelt de brandstofcel-verwarmingsketel pas in wanneer dat de moeite loont, dus wanneer voldoende lange looptijden en bijgevolg een overeenstemmende stroomproductie en aanwending van zelf opgewekte stroom te verwachten zijn.

De voordelen op een rij:

Minder afhankelijk van stijgende elektriciteitsprijzen door eigen stroomproductie
Eenvoudige installatie
Compacte constructie: installatieoppervlakte slechts 0,65 m²
Milieuvriendelijke toekomstgerichte technologie
Geïntegreerde meters voor elektriciteit, gas en warmte
Comfortabele bediening via Vitotrol-app op tablet of smartphone
Werking met E- en LL-gas mogelijk
Energie-efficiëntieklasse: A++
Energie-efficiëntieklasse sanitair waterbereiding: A
Hoge overheidssubsidies

Wilt u meer informatie over de brandstofcel
of andere duurzame diensten/producten van Jaco BVBA?