Ventilatie: voor comfort en gezonde lucht!

Ventilatie

Een goed werkend, gereinigd en onderhouden ventilatiesysteem is noodzakelijk om vocht, schimmels en problemen met de luchtwegen tegen te gaan in uw woning of bedrijf. Bij Jaco BVBA kunt u terecht voor natuurlijke- en mechanische ventilatiesystemen en warmteterugwinningsystemen (WTW). Wij overleggen graag met u welk systeem aan uw wensen en woonruimte of bedrijf voldoet.


Natuurlijke ventilatie

Natuurlijke ventilatie is niets anders dan ventilatie door middel van natuurlijke buitenlucht, vanuit bijvoorbeeld ramen en ventilatieroosters. Verse lucht is van belang voor uw gezondheid, zorg dan ook dat er voldoende buitenlucht naar binnen kan komen. Jaco BVBA geeft u daarbij graag advies.


Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie is een ventilatiesysteem waarbij er continu lucht wordt afgevoerd uit uw woning. Dit gebeurt met behulp van een ventilatie box die vanuit bijvoorbeeld uw toilet, badkamer en keuken lucht wegzuigt. De hoeveelheid lucht die afgevoerd wordt, regelt u via een speciale schakelaar. Door middel van afzuigventielen wordt de lucht afgezogen en verdwijnt zo in het plafond. Verse buitenlucht wordt aangevoerd in uw woning met behulp van ventilatieroosters of klepramen. Het is belangrijk dat er voldoende van deze verse lucht uw woning binnenkomt, aangezien er anders onderdruk in uw woning kan ontstaan. Hierdoor kan vocht, schimmel en schadelijk radongas worden veroorzaakt. Ook is het van belang om het mechanische ventilatie systeem regelmatig te laten reinigen, zodat de kanalen schoon blijven.


Warmteterugwinning

Het warmteterugwinningsysteem is een systeem waarmee u veel energie kunt besparen, doordat verloren warmte bij douchen en ventileren weer wordt teruggewonnen. De warmte die via de afvoer verloren gaat, wordt gebruikt om het koude aanvoerwater en ventilatielucht te verwarmen. Daarbij wordt de ventilatielucht uitsluitend voorverwarmd, de afvoerlucht komt daardoor niet terug uw woning in. Hiermee kunt u een rendement realiseren tot wel 90%, waarmee u dus flink bespaart.

Wilt u meer informatie over ventilatietechniek
of andere duurzame diensten/producten van Jaco BVBA?